Antena 3 CNN Economic Companii Gruia Stoica spune că are banii pentru preluarea CFR Marfă

Gruia Stoica spune că are banii pentru preluarea CFR Marfă

Gruia Stoica spune că are banii pentru preluarea CFR Marfă
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    02 Sep 2013   •   18:16
Proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), Gruia Stoica, a declarat, luni, că are banii pentru preluarea operatorului feroviar de stat CFR Marfă, iar plata se va face după avizul Consiliului Concurenţei.
 
"Finalizarea se va face după avizul Consiliului Concurenţei, motiv pentru care atunci vom face o conferinţă de presă", a spus omul de afaceri la ieşirea din sediul Ministerului Transporturilor, după semnarea contractului de privatizare.
 
El a adăugat că termenul până la primirea avizului este de cinci luni. "Poate să dureze, există o lege acolo, se pare că maxim cinci luni de zile", a continuat proprietarul GFR.
 
Stoica a menţionat că GFR va notifica autoritatea de concurenţă în următoarele zile.
 
GFR a fost declarat câştigător în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.
 
Hotărârea de Guvern privind privatizarea transportatorului feroviar de marfă a fost publicată la jumătatea lunii august în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzacţiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv jumătatea lunii octombrie.

Ministerul Transporturilor a semnat, luni, contractul de privatizare a companiei CFR Marfă cu Grup Feroviar Român (GFR), companie controlată de omul de afaceri Gruia Stoica.



 

 

×
Subiecte în articol: Gruia Stoica GFR
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close