Antena 3 CNN Economic Companii Grupul de modă Prada a devenit singurul proprietar al unei fabrici din Sibiu

Grupul de modă Prada a devenit singurul proprietar al unei fabrici din Sibiu

Gigantul din industria luxului Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de încălţăminte Hipic Prod Impex de la Sibiu, România, după ce anul trecut gigantul a cumpărat ultimele acţiuni de la antreprenoarea Andreea Sabău.

Grupul de modă Prada a devenit singurul proprietar al unei fabrici din Sibiu
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Budrul Chukrut
de Mia Lungu    |    21 Feb 2022   •   09:55

Compania Hipic Prod Impex din judeţul Sibiu este acum controlată în proporţie de 100% de grupul italian de modă de lux Prada după ce anul trecut gigantul a cumpărat ultimele acţiuni, respectiv un pachet de 20%, de la antreprenoarea Andreea Sabău.

"Prada Spa a ales să îşi exercite opţiunea de a cumpăra restul de 20% din acţiunile companiei Hipic Prod Impex din România. Ca rezultat al acestui acord, grupul Prada deţine acum compania integral", se arată într-un document al gigantului unde nu este precizată însă nicio valoare a acestei achiziţii. România nu este singura piaţa unde grupul a făcut astfel de mutări anul trecut, potrivit businessmagazin.ro.

Deşi nu oferă date financiare privind această tranzacţie, într-un alt document al grupului Prada apare informaţia conform căreia între 2019 şi 2021 compania a investit 80 mil. euro în producţie, mai exact în achiziţii strategice pentru "o integrare mai bună pe verticală".

Pentru 2022 sunt planificate alte investiţii de 70 mil. euro, iar grupul caută în continuare noi oportunităţi. Pe lista investiţiilor recente apar trei fabrici în Italia, una în Marea Britanie şi o vopsitorie în Franţa. Toate acestea figurează deţinute total sau parţial de Prada acum. În cazul unora, în 2021 gigantul a realizat achiziţia unor pachete minoritare de acţiuni, la fel ca în cazul Hipic Prod Impex din România.

Hipic Prod Impex este o companie fondată în 1994 şi care anul trecut era controlată în proporţie de 80% de Prada SPA şi 20% de Andreea Sabău, conform platformei de analiză confidas.ro. Între timp, structura oficială a acţionariatului s-a schimbat, italienii controlând tot businessul, conform aceleiaşi surse.

×
Subiecte în articol: Prada fabrica Sibiu proprietar
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close