Antena 3 Economic Companii Grupul IBM depăşeşte Microsoft ca valoare pentru prima dată în ultimii 15 ani

Grupul IBM depăşeşte Microsoft ca valoare pentru prima dată în ultimii 15 ani

de N.B.    |    30 Sep 2011   •   17:47
Grupul IBM depăşeşte Microsoft ca valoare pentru prima dată în ultimii 15 ani
Sursa foto: Foto: businessinsider.com

Grupul IBM a devenit cea de-a doua companie ca valoare de piaţă, după Apple, depăşind, astfel Microsoft, pentru prima dată din 1996, informează Bloomberg.

Valoarea de piaţă a IBM a urcat joi la 214 miliarde de dolari, în timp ce Microsoft a coborât la 213,2 miliarde de dolari. Acţiunile IBM au urcat cu 22% în acest an, în timp ce Microsoft a scăzut cu 8,8%.

Importanţa computerelor personale scade din ce în ce mai mult. Industria IT este în continuă schimbare, iar gigantul Microsoft pare inert şi incapabil să se adapteze la noile condiţii. În timp ce Microsoft realizează cele mai importante venituri din programele Windows şi Office, software destinat PC-urilor, IBM a vândut afacerile din domeniul PC-urilor în urmă cu şase ani, pentru a se concentra pe dezvoltarea servciilor şi a furnizării de software pentru companii.

Şi compania Apple a depăşit în acest an Microsoft şi a ajuns la o capitalizare de 362,1 miliarde de dolari, devenind cea mai valoroasă companie din lume.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close