Antena 3 CNN Economic Companii Gură de aer proaspăt pentru cei care vor să-şi deschidă o afacere. Statul român are peste 1 MILIARD de euro pentru ei

Gură de aer proaspăt pentru cei care vor să-şi deschidă o afacere. Statul român are peste 1 MILIARD de euro pentru ei

Gură de aer proaspăt pentru cei care vor să-şi deschidă o afacere. Statul român are peste 1 MILIARD de euro pentru ei
de O.P.    |    21 Ian 2013   •   13:10

Statul mai are peste un miliard de euro pregătiți pentru cei care vor să dezvolte afaceri în România, dar termenul convenit cu Uniunea Europeană pentru acordarea lui expiră în 2013. Ce condiţii trebuie să îndeplinească cei care vor să intre în clubul exclusivist al celor nici 30 de beneficiari ai acestui tip de sprijin financiar, care include nume precum Renault, Arctic, Bosch şi Pirelli.

Firma din comuna Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu, a reuşit să obţină un ajutor de stat de 4,4 milioane de euro pentru susţinerea unui proiect greenfield în valoare de peste 12 milioane de euro, de construire a unei fabrici de tuburi şi finisaje din poliester. Investiţia va atrage după sine şi crearea a 101 locuri de muncă.

„Ajutorul de stat este un sprijin foarte important acordat de Guvernul României investitorilor care au proiecte bune, dar – din cauza situaţiei financiare actuale - au dificultăţi în finanţarea acestor proiecte. Pentru proiectul nostru, acest ajutor este esenţial”, mai spune Ghiorghe Dabu, care deţine şi 10% din companie, în vreme ce restul de acţiuni aparţine unei firme autohtone de construcţii.

Fără a minimaliza importanţa ajutorului de stat, investitorul local apreciază că, pe lângă acest sprijin, Executivul ar putea aplica şi alte măsuri pentru încurajarea investiţiilor: „Guvernul ar trebui să poarte negocieri cu băncile, în sensul în care acestea să acorde credite pentru cofinanţare într-un timp şi în condiţii rezonabile”.


Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: afaceri firme
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close