Antena 3 CNN Economic Companii Hidrolectrica a fost restructurată. Din 13 sucursale rămân 7, iar fondul de salarii scade cu 6 mil. euro

Hidrolectrica a fost restructurată. Din 13 sucursale rămân 7, iar fondul de salarii scade cu 6 mil. euro

Hidrolectrica a fost restructurată. Din 13 sucursale rămân 7, iar fondul de salarii scade cu 6 mil. euro
de S.T.    |    05 Iun 2013   •   18:31

Hidroelectrica a fost restructurată şi rămâne cu 7 sucursale din 13, procesul urmând să genereze, printre altele, reducerea cu circa 300 a numărului de posturi şi o economie anuală la fondul de salarii estimată la aproximativ 6 milioane euro, a anunţat miercuri compania, scrie Mediafax.

Strategia de restructurare administrativ teritorială a Hidroelectrica, propusă de administratorul judiciar EuroInsol, a fost aprobată în şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 29 mai.

Astfel, sucursalele Oradea, Sibiu, Slatina, Târgu Jiu, Buzău, Caransebeş au fost transformate în uzine şi integrate în sucursalele Cluj, Sebeş, Râmnicu Vâlcea, Porţile de Fier, Curtea de Argeş şi Haţeg. A şaptea sucursală este Bistriţa, care a preluat de la SH Buzău centralele Calimăneşti şi Movileni.

Restructurarea asigură posibilitatea scăderii costurilor prin comasarea unor structuri administrative, adaptate volumului specific de activitate, reducerea numărului funcţiilor de conducere şi redimensionarea schemei de personal.

Totodată, renunţarea la o serie de spaţii de birouri, supradimensionate faţă de numărul de personal, relocarea acestuia în spaţii adecvate şi valorificarea acestor spaţii prin vânzare, vor genera încasări estimate la 20 milioane euro.


×
Subiecte în articol: hidroelectrica posturi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close