Antena 3 CNN Economic Companii IKEA şi-a concediat directorul pe Rusia şi Europa de Est pentru că a tăinuit un caz de mită

IKEA şi-a concediat directorul pe Rusia şi Europa de Est pentru că a tăinuit un caz de mită

IKEA şi-a concediat directorul pe Rusia şi Europa de Est pentru că a tăinuit un caz de mită
Sursa foto: ikea
15 Feb 2010   •   16:05

Retailerul suedez de mobilă IKEA i-a concediat pe directorul general pentru Rusia şi Europa de Est, Per Kaufmann, şi pe un alt director executiv, pentru că "au închis ochii" la un caz de mită în care este implicat un subcontractor rus, transmite Reuters.

Concedierile, legate direct de practicile de corupţie obişnuite în mediul de afaceri rus, suvin la doar câteva luni după ce IKEA a oprit planurile de extindere din Rusia din cauza obstacolelor birocratice.

Cei doi manageri "au închis ochii" atunci când au aflat că un subcontractor a mituit persoane pentru a soluţiona o problemă legată de furnizarea de energie electrică la mall-ul MEGA din Sankt Petersburg, a transmis luni IKEA.

Kaufmann a spus vara trecută, într-un interviu acordat Reuters, că IKEA nu va mai face vreo investiţie în Rusia până la rezolvarea problemelor birocratice care au dus la închiderea magazinului companiei suedeze din oraşul Samara în urmă cu doi ani.

IKEA are aproape 128.000 de angajaţi şi deţine peste 260 de magazine în 24 de ţări. Incluzând magazinele sub franciză, grupul controlează aproape 300 de unităţi în 36 de ţări.

IKEA are în România în sistem de franciză, prin firma Moaro Trading. Compania are un magazin în Bucureşti, dar se ocupă de extinderea reţelei către alte oraşe mari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ikea Rusia Europa mita
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close