Antena 3 CNN Economic Companii Încă o fabrică se mută din România: Colgate-Palmolive închide şi pleacă în Polonia

Încă o fabrică se mută din România: Colgate-Palmolive închide şi pleacă în Polonia

Încă o fabrică se mută din România: Colgate-Palmolive închide şi pleacă în Polonia
18 Noi 2008   •   01:25

Colgate-Palmolive Braşov va închide fabrica din România la jumătatea lunii decembrie. După această dată compania americană, lider pe piaţa internă de pastă de dinţi, îşi va muta producţia în Polonia. Anunţul nu este o noutate, intenţiile companiei fiind făcute publice din vară.
?Noi i-am anunţat pe majoritatea angajaţilor cu privire la data la care vor fi disponibilizaţi, însă sunt câţiva pentru care nu ştim o dată exactă. Când o vom afla şi noi, le vom comunica?, a declarat Gabriela Popescu, legal director Colgate-Palmolive România, citată de Mediafax. Pe lângă cei 28 de angajaţi care au fost deja concediaţi, încă 190 îşi vor pierde locurile de muncă.
După plecare americanilor, terenul pe care se află fabrica şi clădirile vor fi scoase la vânzare.
Colgate-Palmolive a preluat fabrica de la Braşov în 1992, de când a intrat pe piaţa locală de produse de igienă orală, săpunuri, detergenţi şi produse de îngrijire personală.
Anunţul vine la puţin timp după ce altă fabrică, de data aceasta de fabricare a dulciurilor, a anunţat că se mută în Bulgaria cu producţia.
În acest fel România se transformă din producător în importator de bunuri de larg consum. De altfel, în ultimii trei ani nu mai puţin de 17 fabrici au fost închise şi peste 2500 de oameni disponibilizaţi. Printre numele mari care au ales să ?eficientizeze? afacerea se numără Nestle, Coca-Cola, Colgate-Palmolive, Friesland sau Bunge, şi Kraft Foods.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pasta de dinti Coca Cola
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close