Antena 3 CNN Economic Companii Îngrijorare pe piaţa muncii. Tot mai multe fabrici din ţară trimit muncitorii acasă

Îngrijorare pe piaţa muncii. Tot mai multe fabrici din ţară trimit muncitorii acasă

Îngrijorare pe piaţa muncii. Tot mai multe fabrici din ţară trimit muncitorii acasă
29 Noi 2008   •   10:23

Criza financiară îngroaşă numărul şomerilor din România. Tot mai multe fabrici din ţară rămân fără comenzi şi sunt nevoite să reducă producţia sau chiar să trimită muncitorii acasă. În judeţul Alba, peste 1.800 de oameni au rămas fără slujbe, în ultimele luni. Şi în judeţul Covasna, aproape o mie de angajaţi au fost trimişi acasă.
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă estimează că până la sfârşitul anului, peste 17.000 de români vor rămâne fără loc de muncă. Disponibilizările vor continua şi la anul, când, spun autorităţile, numărul şomerilor va creşte la aproape 30.000 doar până în luna martie. Domeniile cele mai grav afectate de criza economică internaţională vor fi industria textilă, construcţiile, agricultura, industria construcţiilor de maşini şi sectorul financiar.
În judeţul Alba multe societăţi din agricultură şi construcţii se află în incapacitatea de a-şi continua activitatea. Fabrica de încălţăminte din Zlatna a închis porţile din lipsă de comenzi şi a disponibilizat toţi cei 100 de angajaţi. Criza financiară face ravagii şi în judeţul Covasna, potrivit cotidianului Evenimentul zilei. Aproape 60 de firme au intrat în faliment şi o mie de angajaţi au rămas fără slujbe.
La Târgu Mureş, conducerea Combinatului Azomureş a anunţat acum câteva zile disponibilizarea a 250 de muncitori, în cea mai mare parte necalificaţi. Vineri a revenit şi a trimis alţi 2.000 de angajaţi în şomaj tehnic. Liderii principalelor confederaţii sindicale din România anticipeaza o dublare a numărului de şomeri în 2009.
Antena 3

×
Subiecte în articol: locuri de munca disponibilizari
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close