Antena 3 CNN Economic Companii Investiție într-o unitate nouă, la singura fabrică de seringi microlitrice din România: 30 de millioane de euro

Investiție într-o unitate nouă, la singura fabrică de seringi microlitrice din România: 30 de millioane de euro

Americanii care dețin o cunoscută fabrică, în județul Timiș, au anunțat o nouă investiție, care depășește 30 de milioane de euro.

Investiție într-o unitate nouă, la singura fabrică de seringi microlitrice din România: 30 de millioane de euro
Sursa foto: Youtube/ Stefan Both
de Mia Lungu    |    19 Iun 2023   •   08:25

Hamilton Central Europe și-a început activitatea în România în 2013, odată cu preluarea producției de seringi microlitice din Elveția. Inițial, au pornit cu zece angajați, dar au urmat investiții mari, iar acum oferă peste 350 de locuri de muncă.  

„Acum zece ani, când am început activitatea la Giarmata, cu zece angajați, am făcut o pregătire intensă în Elveția. Fiecare dintre noi am fost într-un stadiu de pregătire de trei luni, în care am fost instruiți vizavi de ceea ce urma să se întâmple în România. Ne-am asumat să inovăm și să ducem mai departe povestea seringii microlitrice, pe care fondatorul acestei companii, Clark Hamilton, o inventa în 1946 în modestul său garaj din California.

Primele produse pe care le-am făcut aici erau seringile cu microlitru. Erau primele produse pe care le-am transferat din Elveția. Pas cu pas am mărit portofoliul de produse și am exportat produsele în toată lumea”, a declarat Ciprian Ractei, director general Hamilton Central Europe. 

Citește și: Orașul din România unde tocmai s-a deschis o fabrică de mobilă. "Salariile încep de la 3.200 de lei"

România este a doua țară din Europa, după Elveția, unde Hamilton are activități de producție și este singura companie din România specializată în producția de seringi microlitrice. 

Astăzi, în fabrica din Giarmata, se produc instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare: seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii, precum și consumabile de unică folosință utilizate în secțiile de terapie intensivă. 

“Acum suntem o echipă de peste 350 de colegi, am depășit cifra de afaceri de 50 milioane de euro în anul 2022 și am investit peste 32 milioane de euro, doar în infrastructura de lucru. Și nu ne oprim aici. Continuăm să investim, să inovăm, să producem excelență” a mai declarat Ciprian Ractei, potrivit adevarul.ro.

Hamilton are planuri de extindere a fabricii de la Giarmata. Este vorba despre o investiție preconizată a fi gata în noiembrie, a cărei valoare se ridică la 30 de milioane de euro.  

„Ne vom extinde semnificativ portofoliul de produse în următorii ani și, prin urmare, vom proiecta, produce și gestiona noi dispozitive de laborator în România. Investiția în noua unitate a fost condiția necesară pentru acest lucru, iar alte investiții în noi produse vor urma”, a declarat Martin Frey, CEO Hamilton. 

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close