Investitorul elvețian care a dat României 20 de milioane de euro, liniștește presa: ”Aici facem simplă prelucrare”

28 Iun 2018   •   13:14
Investitorul elvețian care a dat României 20 de milioane de euro, liniștește presa:  ”Aici facem simplă prelucrare” Foto: Alu Menziken/ Facebook

Conducerea companiei Alu Menziken, subsidiară a grupului Montana Tech Components din Elveția, care a primit un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru o nouă fabrică în județul Satu Mare, liniștește presa din Elveția, îngrijorată de externalizarea unor părți de producție către România, explicând că "munca înaltă", dezvoltările și sediul central rămân în Elveția, în timp ce în România este doar  "o simplă prelucrare".

"Rămânem în Reinach și în Menziken. Am promis mereu asta. Zona industrială a Elveției nu este mai ușoară, din cauza costurilor ridicate ale forței de muncă și ratei de schimb al francului. Dar suntem mândri că suntem în Elveția, îmi place Elveția. Pentru locația din România am găsit o bună structură corporativă: facem o simplă prelucrare acolo, dar munca înaltă, dezvoltările și sediul central rămân în Elveția. Suntem în curs!", a spus Michael Toyner, CEO al Montana Tech Components, scrie profit.ro.

x close