Antena 3 CNN Economic Companii Japan Airlines, cea mai mare companie aeriană niponă, a dat faliment

Japan Airlines, cea mai mare companie aeriană niponă, a dat faliment

Japan Airlines, cea mai mare companie aeriană niponă, a dat faliment
Sursa foto: japan airlines
19 Ian 2010   •   11:29

Consiliul de administraţie al Japan Airlines, cea mai mare companie aeriană din Japonia, a decis , luni, intrarea acesteia în faliment, transmite Capital. Iniţial, oficiali guvernamentali japonezi excludeau falimentul şi sperau că vor putea reorganizarea compania fără a apela la această ultimă măsurp. Totuşi, planul a fost aplicat pentru ca Japan Airlinesc să-şi diminueze datoriile.

Potrivit unor declaraţii ale oficialilor companiei, Japan Airlines va opera în timpul procesului de restructurare şi va disponibiliza 15.000 de angajaţi, o treime din totalul acestora.

Valoarea de piaţă a companiei s-a diminuat dramatic după ce au apărut primele zvonuri legate de un eventual faliment. Acum, Japan Airlines e cotată la 150 de milioane de dolari, mult mai puţin decât preţul unui avion de tip Boeing 747-8.

Valoarea acţiunilor JAL tranzacţionate la Bursa de la Tokyo au pierdut dramatic în ultimele şedinţe. Faţă de începutul acestei luni, o acţiune a companiei asiatice valorează cu 95% mai puţin.

Datoria Japan Airlines ajunsese la 16 miliarde de dolari, după ce, în ultimii 10 ani, guvernul nipon a scăpat compania de la faliment de trei ori.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: japonia faliment
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close