Antena 3 CNN Economic Companii Leonardo a închis 40 de magazine din Ungaria şi se pregăteşte să renunţe la 10 din România

Leonardo a închis 40 de magazine din Ungaria şi se pregăteşte să renunţe la 10 din România

Leonardo a închis 40 de magazine din Ungaria şi se pregăteşte să renunţe la 10 din România
Sursa foto: leonardo
04 Noi 2009   •   14:56

Retailerul român de încălţăminte şi marochinărie Leonardo a închis 40 dintre magazinele de pe piaţa din Ungaria şi ar putea închide încă 10 pe piaţa locală în cursul săptămânii viitoare, a declarat pentru Capital Radu Lotrean, asociat coordonator la Casa de Insolvenţă Transilvania.

Compania a anunţat în urmă acum o lună că a intrat reorganizare judiciară, din cauza scăderii cererii de pe piaţa internă şi a reducerii vânzărilor, cu 25%, în acest an. Totodată, Leonardo a încheiat un parteneriat cu Casa de Insolvenţă Transilvania.

"Cele 40 de magazine din Ungaria au fost închise treptat de la începutul anului, deoarece nu erau profitabile", spune Lotrean.

Acesta adaugă că Lonardo are în Ungaria 24 de magazine. "Până la finele anului vom decide dacă se vor mai închide şi alte magazine din Ungaria", a încheiat reprezentantul Casei de Insolvenţă Transilvania.

Compania proprietate al lui Florin Panea a închis de la începutul anului 45 de magazine pe piaţa locală şi a disponibilizat 600 de angajaţi, spune Lotrean.

"În cursul zilei de astăzi mai avem o şedinţă în care vom decide dacă vom mai închide şi alte unităţi în acest an", a spus Lotrean.

×
Subiecte în articol: Ungaria România
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close