Antena 3 CNN Economic Companii Leonardo, la un pas de faliment: Cel mai mare lanţ românesc de magazine de încălţăminte a trecut la concedieri

Leonardo, la un pas de faliment: Cel mai mare lanţ românesc de magazine de încălţăminte a trecut la concedieri

Leonardo, la un pas de faliment: Cel mai mare lanţ românesc de magazine de încălţăminte a trecut la concedieri
08 Sep 2009   •   19:52


Leonardo, cel mai mare lanţ românesc de magazine de încălţăminte, a trecut la concedieri şi închideri de magazine pentru a evita falimentul. Reţelei româneşti i-au scăzut vânzările cu 30% în ciuda faptului că s-a extins exploziv în ultimii doi ani, inclusiv în ţările vecine. Acum, Leonardo dă afară cam 700 de angajaţi, închide toate magazinele care nu-şi scot banii iar la cele rămase sunt afişate reduceri de 70-80% la toate produsele.

În esenţă, Leonardo pare a fi un caz clasic de afacere care s-a întins mai mult decât trebuie. În ultimii doi ani, politica firmei a fost expansiunea cu orice preţ. În scurt timp, magazine Leonardo s-au deschis în mall-uri dar şi pe arterele principale din marile oraşe, indiferent de chirie sau de preţ. Din nefericire a venit criza iar compania s-a trezit cu stocuri uriaşe.

La fel s-a întâmplat cu alte 30 din cele 175 de magazine din România. Acum toate magazinele rămase au afişate la geam reduceri de 70, 80 la sută. Odată cu restrângerea afacerii, Leonardo a raportat la forţele de muncă şi concedieri.

Până în prezent au fost concediaţi 74 de bihoreni, iar până la finalul anului alţi 700 de oameni din toată ţara vor fi disponibilizaţi. Asta înseamnă un sfert din cei 2.700 de angajaţi ai reţelei.

Afacerea Leonardo a fost pornită în urmă cu 15 ani de un tânăr orădean. A căpătat amploare naţională şi internaţională abia din 2005. Compania mai are magazine în Ungaria, Bulgaria şi Moldova.

Reprezentanţii firmei nu au dorit să comenteze restructurarea dură decisă de manageri.

Observator


×
Subiecte în articol: faliment criza concedieri reduceri
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close