Antena 3 CNN Economic Companii Lidl va prelua reţelele de magazine Plus din România şi Bulgaria

Lidl va prelua reţelele de magazine Plus din România şi Bulgaria

Lidl va prelua reţelele de magazine Plus din România şi Bulgaria
Sursa foto: lidl
22 Feb 2010   •   14:33

Lidl va prelua de la Tengelmann reţelele de magazine de discount Plus din România şi Bulgaria, a anunţat luni grupul german, fără a preciza valoarea tranzacţiei, scrie Mediafax.

Plus a intrat pe piaţa românească în octombrie 2005 şi are în prezent 96 de magazine în România, cu peste 2.000 de angajaţi. În Bulgaria, compania numără 23 de magazine, cu 820 de salariaţi, iar prima unitate a fost deschisă în octombrie 2009.

"Ambele subsidiare Plus sunt lideri de piaţă în cele două ţări. Lidl nu operează nici în Bulgaria, nici în România", transmite Tengelmann.

Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile pentru concurenţă din România şi Bulgaria.

"Prin achiziţionarea companiilor Plus din România şi Bulgaria, Lidl preia întreaga afacere Plus din aceste două ţări. În cadrul acestei tranzacţii vor fi preluaţi toţi angajaţii", se spune într-un comunicat al Lidl.

În 2008, compania Pludi Market, care operează magazinele Plus în România, a înregistrat afaceri de 1,021 miliarde lei (277,2 milioane euro).

Reprezentanţii Lidl spun, în comunicat, că nu vor să facă alte declaraţii până la obţinerea avizului din partea Consiliului Concurenţei.

Lidl face parte din grupul german Lidl & Schwartz, care operează în România reţeaua de hipermarketuri discount Kaufland. Planurile reţelei urmăresc inaugurarea a 100 de unităţi, în România, până în 2011, şi a unui centru logistic la Bucureşti, în 2010.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lidl plus magazine
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close