Antena 3 CNN Economic Companii Lufthansa a intrat în grevă pentru patru zile

Lufthansa a intrat în grevă pentru patru zile

Lufthansa a intrat în grevă pentru patru zile
Sursa foto: companie aeriana Lufthansa
22 Feb 2010   •   02:37

O grevă de patru zile a sindicatului piloţilor Lufthansa ameninţă una din cele mai mari companii din lume şi ar putea întrerupe zboruri la peste 20 de companii aeriene partenere, luni.
Lufthansa arăta într-o declaraţie că sindicatul Vereinigung Cockpit a iniţiat oficial greva la miezul nopţii de duminică. Aceasta este programată să dureze patru zile. Piloţii au votat în favoarea grevei de teamă că societatea ar putea să reducă locurile de muncă prin mutarea acestora la filiale străine precum Austrian Airlines AUAV.VI sau Lufthansa Italia, unde salariile sunt mai mici.
În weekend, sindicatelor le-au fost oferite negocieri, dar Lufthansa a arătat că nu va relua discuţiile până ce sindicatul nu renunţă la cererrile care sunt considerate influenţă asupra deciziilor manageriale.
Membrul consiliului de conducere Stefan Lauer declara pentrz Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung că societatea ar putea garanta slujbele piloţilor până la finele lui 2012.
Peste 4000 de piloţi vor participa la grevă.
In 2008, Lufthansa a fost numărul doi mondial ca transportator de pasageri cu 42.2 milioane. Lufthansa este parte a Star Alliance, o reţea de 26 companii aeriene ce împart rute şi biletele pe călătoriile internaţionale.
Lufthansa a calculat că greva va costa circa 100 milioane de euro în cash, pe lângă pierderile din vânzarea de bilete.

Antena3.ro

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close