Antena 3 CNN Economic Companii Mai mulţi paznici de la fabrica Nokia din Jucu au declanşat un protest spontan

Mai mulţi paznici de la fabrica Nokia din Jucu au declanşat un protest spontan

Mai mulţi paznici de la fabrica Nokia din Jucu au declanşat un protest spontan
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Oct 2011   •   11:40

Câteva zeci de angajaţi care se ocupă de paza şi protecţia fabricii Nokia din comuna clujeană Jucu au declanşat, marţi dimineaţă, un protest spontan, pentru că nu ştiu ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă după închiderea fabricii, informează Mediafax.
   
Liderul Sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcaş, a declarat că protestatarii provin de la două firme de recrutare şi au contracte de muncă pe perioadă determinată.
   
"Ştiu că agenţi care se ocupă de paza şi securitatea fabricii Nokia din Jucu au întrerupt spontan activitatea marţi dimineaţa pentru că ei nu ştiu ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă după închiderea fabricii. Ei nu sunt angajaţi direct ai Nokia, ci provin de la două firme de recrutare care au contract cu Nokia, iar contractele lor de muncă sunt pe perioadă determinată. Dacă în cazul angajaţilor Nokia care lucrează la asamblarea telefoanelor se ştie că vor lucra şi vor primi bani până în martie 2012, nu se ştie nimic despre restul angajaţilor, cei de la pază, de la catering sau de la partea de transport", a spus Ilcaş.
   
Ilcaş a afirmat că protestul paznicilor a durat câteva zeci de minute.
   
Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close