Antena 3 CNN Economic Companii Marile companii de stat aflate în portofoliul Astra

Marile companii de stat aflate în portofoliul Astra

Marile companii de stat aflate în portofoliul Astra
Sursa foto: Foto: Antena 3
19 Feb 2014   •   09:17

Compania de asigurări Astra are în portofoliu mari societăţi de stat de la care încasează anual milioane de lei. Aeroportul internaţional Henri Coandă, Tarom şi CFR se numără printre cei mai importanţi clienţi ai săi.

Societatea Astra este cel mai activ jucător din industria aviatică românească. Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a încheiat un contract de 1,14 milioane de lei valabil un an, iar Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu un contract mai mic, de numai 140 de mii de lei.

Printre clienţii de stat ai companiei se mai numără Aeroportul International Timisoara, Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa, Romaero, Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Compania naţională TAROM îşi asigură şi ea aeronavele la Astra.

Compania nu a făcut public cifrele actualului contract, dar acum trei ani a anunţat că valoarea asigurată a fost mai mare de jumătate de miliard de dolari. Din domeniul aviatic provine şi cea mai mare despăgubire plătită vreodată în România. 33 de milioane de dolari plătiţi în 1991 pentru un incident în care a fost implicata o aeronavă aparţinând Romavia.

Aceeaşi companie se poate regăsi şi în domeniul transportului feroviar. Patru dintre cele opt sucursale teritoriale ale CFR SA au încheiat la rândul lor asigurări de peste 100.000 de lei.

×
Subiecte în articol: astra Tarom CFR
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close