Antena 3 CNN Economic Companii Microsoft a înregistrat prima scădere trimestrială din istorie

Microsoft a înregistrat prima scădere trimestrială din istorie

Microsoft a înregistrat prima scădere trimestrială din istorie
Sursa foto: microsoft
24 Apr 2009   •   08:28

Microsoft a anunţat că vânzările în primele trei luni ale anului au scăzut cu şase procente faţă de anul trecut, prima cădere trimestrială în 23 de ani de când este listată public. Compania a anunţat de asemenea că se aşteaptă la un trimestru doi cel puţin la fel de dificil
Cea mai mare companie de software din lume a înregsitrat o scădere a profitului cu 32%, până la 2,98 miliarde dolari, cu venituri situate la 13,65 miliarde dolari.
Microsoft face majoritatea profitului său din vânzarea sistemului de operare Windows şi din software de business, precum Office.
Cu toate acestea, cererea a fost afectată de scăderea în vânzarea de computere personale pe măsură ce consumatorii, dar şi societăţile reduc costurile.
Directorul financiar al companiei, Chris Liddell, a anunţat că se aşteaptă la o continuare a acestei perioade dificile cel puţin încă un trimestru.
Microsoft, care a devenit o companie publică în 1986, este acum în căutarea reducerii costurilor. În ianuarie a anunţat concedierea a 5000 de angajaţi în următoarele 18 luni, anume peste 5 procente din cei 96.000.
Cu toate acestea acţiunile sale au crescut tocmai pe anunţul reducerii costurilor şi pe vestea că lansarea Windows 7 decurge normal.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close