Antena 3 CNN Economic Companii Microsoft, forţat să includă în Windows mai multe browsere, pentru a respecta legile concurenţei

Microsoft, forţat să includă în Windows mai multe browsere, pentru a respecta legile concurenţei

Microsoft, forţat să includă în Windows mai multe browsere, pentru a respecta legile concurenţei
Sursa foto: Microsoft
31 Mai 2009   •   17:47

Producătorul de software Microsoft ar putea fi obligat să includă în sistemele de operare Windows şi alte browsere, pe lângă Internet Explorer. Autorităţile Uniunii Europene ar putea impune această măsură, pe baza legilor concurenţei, arată Wall Street Journal.

Microsoft este acuzată că încalcă regulile concurenţei pentru că sistemul de operare Windows este livrat cu propriul browser inclus. Autorităţile UE au cerut companiei să includă şi alte browsere.

În ultimii cinci ani, Microsoft a fost amendată cu peste două miliarde de dolari pentru nerespectarea legislaţiei concurenţei.

În 2004, autorităţile comunitare au încercat să oblige Microsoft să livreze Windows fără Media Player.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, un tribunal din Texas a decis că Microsoft trebuie să plătească daune de 200 de milioane de dolari firmei canadiene i4i LP. Compania canadiană a acuzat Microsoft că ar fi folosit, fără drept, o invenţie a acesteia în editorul de texte Word. Reprezentanţii Microsoft au anunţat că intenţionează să facă recurs.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: microsoft
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close