Antena 3 CNN Economic Companii Ministrul Videanu primeşte peste 40 de companii de la AVAS

Ministrul Videanu primeşte peste 40 de companii de la AVAS

Ministrul Videanu primeşte peste 40 de companii de la AVAS
07 Ian 2009   •   01:35

Noul ministru al Economiei, Adriean Videanu va fi stăpân peste şi mai multe companii de importanţă naţională. Conform unei hotărâri a noului guvern privind funcţionarea ministerului, fostul primar al Capitalei a primit mai mult de 40 de companii în subordine. Acestea sunt transferate din subordinea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) unde au fost cedate de minister către AVAS în anul 2006.
Printre acestea se numără Petrom, Electrica, Distrigaz Sud, Automobile Craiova, Societatea Naţională a Sării, IAR Braşov, Romaero, Oltchim, Avioane Craiova sau complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova. Astfel, potrivit actului normativ, ministerul de resort va administra acţiunile statului la peste 60 de companii, printre care se regăsesc şi cele 41 de societăţi transferate la finele lui 2006 în portofoliul AVAS, scrie Evenimentul Zilei.
În acest sens, ministerul se va ocupa de privatizarea companiilor din industria de apărare şi securitate. Hotărârea executivului prevede că tot în cadrul Ministerului Economiei va funcţiona şi Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu ministrul Economiei AVAS
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close