Antena 3 CNN Economic Companii Moody`s a retrogradat cu două trepte ratingurile Hidroelectrica, ajungând la Caa1

Moody`s a retrogradat cu două trepte ratingurile Hidroelectrica, ajungând la Caa1

Moody`s a retrogradat cu două trepte ratingurile Hidroelectrica, ajungând la Caa1
Sursa foto: Foto: sfin.ro
de M.Z.    |    28 Iun 2012   •   16:25

Moody`s a retrogradat joi ratingurile Hidroelectrica pentru datorii pe termen lung şi pentru default cu două trepte, la nivelul "Caa1", cu perspectivă negativă, şi a retras totodată calificativele, ca urmare a intrării în insolvenţă a companiei.

"Retrogradarea cu două trepte a ratingurilor Hidroelectrica la nivelul Caa1 vine după confirmarea intrării voluntare în insolvenţă a companiei, de către Tribunalul Bucureşti, pe 20 iunie 2012", a declarat Richard Miratsky, vicepreşedinte la Moody`s, potrivit Mediafax.

El a arătat că ratingul "Caa1" reflectă riscul semnificativ de default (încetare de plăţi) şi lipsa de predictibilitate a evoluţiilor viitoare la Hidroelectrica, în cadrul procedurilor de insolvenţă.

Ratingul "Caa1" ia însă în considerare opinia că cererea de insolvenţă, în acest caz, nu înseamnă un default imediat al Hidroelectrica datorită concentrării pe reorganizarea companiei sub administraţie judiciară.

Moody`s se aşteaptă ca Hidroelectrica să continue să îşi plătească la timp datoriile, cel puţin pe termen scurt, şi arată că nu se are în vedere ca procesul judiciar să aibă ca rezultat o restructurare a datoriilor.

Statul român deţine 80% din Hidroelectrica, astfel că Moody`s aplică metodologia corspunzătoare emitenţilor legaţi de guvern. În concordanţă cu această metodologie, ratingurile Hidroelectrica sunt susţinute de sprijinul potenţial din partea guvernului.

Perspectiva negativă a ratingurilor reflectă riscul ca procedura de insolvenţă să accelereze maturităţile datoriilor peste capacitatea de rambursare a companiei şi să afecteze capacitatea atragerii de finanţare.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a intrat în insolvenţă pe 20 iunie, la solicitarea Consiliului de Administraţie al companiei.

Consiliul de Administraţie a motivat intrarea în insolvenţă prin scăderea cifrei de afaceri şi a creşterii datoriilor, pe fondul unui "dezastru de management" şi al secetei din 2011.





×
Subiecte în articol: hidroelectrica retrogradare insolventa
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close