Antena 3 CNN Economic Companii Moody`s a revizuit în scădere ratingul Peugeot de la nivelul "Baa2" la "Baa3"

Moody`s a revizuit în scădere ratingul Peugeot de la nivelul "Baa2" la "Baa3"

Moody`s a revizuit în scădere ratingul Peugeot de la nivelul "Baa2" la "Baa3"
Sursa foto: peugeot
19 Feb 2009   •   21:07

Ratingul Peugeot pentru datoriile pe termen lung a fost revizuit în scădere de Moody's, de la nivelul "Baa2" la "Baa3". Agenţia de evaluare fiscală a modificat şi ratingul pentru creditele pe termen scurt al Peugeot, de la "P-2" la "P-3", cu perspectivă negativă, în urma înrăutăţirii performanţelor operaţionale ale grupului auto francez.
Deaceastă decizie vor fi afectate datorii ale grupului în valoare de 4,3 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al Moody's.
"Revizuirea reflectă înrăutăţirea semnificativă a performanţelor operaţionale ale grupului şi fluxul negativ de capital în 2008, care a dus la scăderea flexibilităţii financiare a Peugeot", a declarat vicepreşedintele Moody's şi analistul şef în domeniul sectorului auto european, Falk Frey.
În 2008 Peugeot a trecut de la lichidităţi de 1,4 miliarde de euro la datorii de 2,9 miliarde de euro, compania anticipând în continuare pierderi operaţionale în 2009.
Profilul solid de afaceri al companiei este reflectat de ratingul "Baa3", datorită portofoliului bun de produse, nivelul potrivit al costurilor şi poziţia ocupată pe pieţele internaţionale.
Situaţia financiară a Peugeot este întărită şi de împrumutul de trei miliarde de euro acordat de guvernul francez, care acoperă aproape în totalitate necesarul de finanţare a operaţiunilor în 2009.
Ca o reflexie a pesimismului în privinţa evoluţiei situaţiilor financiare în 2009, agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit, miercuri, în sens negativ, ratingurile de credit pe termen lung ale celor doi mari constructori auto francezi, Renault şi PSA Peugeot Citroen, la nivelul "BBB-", cu perspectivă negativă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: peugeot
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close