Antena 3 CNN Economic Companii MTI: Oferta Blue Air prin care compania acceptă bilete de tren, publicitate înşelătoare

MTI: Oferta Blue Air prin care compania acceptă bilete de tren, publicitate înşelătoare

MTI: Oferta Blue Air prin care compania acceptă bilete de tren, publicitate înşelătoare
Sursa foto: blue air
14 Aug 2009   •   18:20

Oferta companiei aeriene Blue Air prin care clienţii pot schimba biletele de tren de pe ruta Bucureşti-Cluj Napoca şi retur cu tichete de avion poate fi considerată publicitate înşelătoare, ducând în eroare călătorii, susţine Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), citat de Mediafax.

"Asigurăm clienţii CFR Călători că această ofertă de schimb de bilete nu a fost construită cu participarea noastră şi că există prezumţia încălcării articolului 4 din Legea 158/2008, privind publicitatea înşelătoare", se arată într-un comunicat al MTI, acţionarul unic al operatorului feroviar.

Articolul invocat de instituţie interzice publicitatea înşelătoare.

Potrivit Ministerului, oferta Blue Air induce în eroare călătorii şi dă impresia că cele două moduri de transport sunt asemănătoare, că, practic, e posibil să călătoreşti cu acelaşi preţ cu avionul şi cu trenul sau că ar exista un parteneriat între cele două companii pentru această promoţie.

Blue Air este proprietatea omului de afaceri Nelu Iordache. Compania aeriană a lansat pentru perioada 15 august-15 septembrie o ofertă prin care pasagerii care prezintă la orice agenţie a companiei un bilet de tren pe ruta Bucureşti-Cluj Napoca sau Cluj Napoca-Bucureşti pot primi, gratuit, un bilet de avion pe aceeaşi rută.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Blue Air CFR
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close