Antena 3 CNN Economic Companii Nokia a înregistrat pierderi de aproape UN MILIARD de euro în trei luni

Nokia a înregistrat pierderi de aproape UN MILIARD de euro în trei luni

Nokia a înregistrat pierderi de aproape UN MILIARD de euro în trei luni
Sursa foto: Foto: telecomnews.ro
de N.B.    |    18 Oct 2012   •   17:45

Nokia a anunţat pierderi de 969 de milioane de euro în cel de-al treilea sfert al anului, acuzând un declin esenţial în vânzările de smartphone pe o piaţă pe care clienţii aşteaptă introducerea noii generaţii de telefoane, care rulează cu sistemul de operare Windows 8.

Conform unor analişti, citaţi de New York Times, eşecul pe care gama de Lumia l-a înregistrat reprezintă un indiciu că finlandezii nu mai au capacitatea de a redeveni relevanţi pe piaţa telefoniei mobile sau chiar de a reuşi să se salveze de la faliment.

Nokia a prezentat o nouă serie de telefoane Lumia, care vor rula cu Windows 8 şi, conform reprezentanţilor comaniei, era de aşteptat ca vânzările actualei generaţii să scadă, dar nu la aces nivel. Modelele existente pe piaţă funcţionează cu Windows 7,5 şi nu au capacitatea de a rula noul sistem de operare de la Microsoft.

Anul viitor, Nokia intenţionează să introducă noi modele de Lumia pentru a se adresa mai multor segmente de piaţă, atât nivelului superior, la concurenţă cu iPhone şi modelele de top care rulează Android, cât şi pentru zona preţurilor mai scăzute.

De la anunţul alianţei cu Microsoft, în 2011, Nokia a înregistrat pierderi de 4,5 miliarde de euro, în special, din cauza scăderii treptate a cererii pentru telefoanele care funcţionează cu sistemul de operare Symbian. La aproape doi ani de la începerea tranziţiei către noul sistem, majoritatea smarphone-urilor Nokia continuă să ruleze cu Symbian.

×
Subiecte în articol: Nokia pierderi microsoft
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close