Antena 3 CNN Economic Companii Nokia vrea să intre pe piaţa laptop-urilor

Nokia vrea să intre pe piaţa laptop-urilor

Nokia vrea să intre pe piaţa laptop-urilor
Sursa foto: laptop nokia
26 Feb 2009   •   11:57

Producătorul numărul unu mondial de telefoane mobile, Nokia, se gândeşte să intre pe piaţa de laptop-uri, a dezvăluit directorul general al companiei Olli-Pekka Kallasvuo, citat de Reuters.
?Ne uităm foarte atenţi şi la această oportunitate?, a declarat Kallasvuo , când a fost întrebat despre intenţia Nokia de a fabrica asemenea computere.
Kallasvuo aprecia că Nokia ar putea câştiga o cotă mai mare de piaţă în actuala criză, dar a declarat că firma trebuie să reducă şi mai mult costurile.
Între timp, compania finlandeză a anunţat concedierea voluntară a 1000 de angajaţi. Compania ar dori să reducă costurile la divizia de telefoane mobile cu peste 700 milioane de euro. Compania avea la sfârşitul anului trecut 128.000 de angajaţi.
De asemenea, a decis reducerea la jumătate a personalului ce se ocupa de publicitate.
Pe de altă parte au venit veşti bune de la divizia de echipament de telecomunicaţii Nokia Siemens Networks. Aceasta a câştigat contracte în valoare de 1,11 miliarde de dolari pentru 2009 de la China Mobile şi China Unicom, companii din Hong Kong.
Nokia Siemens a declarat că va fi unicul furnizor pentru echipamentul de reţele pentru China Unicom în 11 provincii din 31.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nokia reducerea cheltuielilor
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close