Antena 3 CNN Economic Companii O nouă fabrică în România, deschisă de un mare producător de panouri fotovoltaice din Turcia

O nouă fabrică în România, deschisă de un mare producător de panouri fotovoltaice din Turcia

Unul dintre cei mai mari producători de panouri fotovoltaice din Turcia vrea să construiască o fabrică de profil în România, țintind întreaga piață a Uniunii Europene, unde cererea este la cote foarte înalte. 

O nouă fabrică în România, deschisă de un mare producător de panouri fotovoltaice din Turcia
Sursa foto: Alfa Solar Enerji /Facebook
de Milena Niță    |    06 Noi 2023   •   11:00

Ambițiile de decarbonare ale sectorului energetic comunitar sunt foarte mari, generând un volum masiv de proiecte de investiții în instalări de unități de producție de energie regenerabilă, potrivit profit.ro.

Compania Alfa Solar Enerji, listată la Bursa din Istanbul în urmă cu un an, și-a deschis o subsidiară în România, cu capital de pornire de circa un milion de euro (cinci milioane de lei). 

Noua societate românească este deținută de turci în asociere cu un partener român persoană fizică, Jeanina Șenkaia.

Consiliul de Administrație al Alfa Solar Enerji a luat decizia înființării subsidiarei românești încă din vară, scopul declarat fiind construirea unei fabrici de panouri fotovoltaice cu capacitate de producție inițială anuală de 300 MW.

Alfa Solar Enerji, cu rulaj anual de peste 130 milioane euro, produce în prezent în Turcia circa 3 milioane de panouri solare pe an, cu echivalent putere instalată de 1,3 GW, în facilități industriale indoor cu suprafață de patru hectare și cu un efectiv de circa 750 de angajați, procesul de producție fiind puternic robotizat.

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close