x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

O fabrică mare din România se închide. Urmează disponibilizări masive

de M.Z.   •   15 Ian 2018   •   19:52
O fabrică mare din România se închide. Urmează disponibilizări masive 418
Foto: pixabay.com

Fabrica ”Zahărul” din Oradea se va închide pentru că nu este competitivă şi profitabilă, înregistrând pierderi. Aproape 200 de angajaţi vor fi disponibilizaţi etapizat, urmând să primească salarii compensatorii în funcţie de vechime.

”ITM Bihor a fost notificată în 4 ianuarie privind concedierea colectivă la Fabrica Zahărul SA Oradea, procedura urmând să aibă loc etapizat, decizia fiind luată după şedinţa AGA din 3 ianuarie în care s-a stabilit închiderea operaţională a societăţii. În total sunt 199 de salariaţi care vor primi salarii compensatorii acestea fiind calculate în funcţie de vechime. Cei care au o vechime de până la 10 ani, primesc 6 salarii compensatorii, cei între 10 şi 20 de ani vor încasa 8 salarii compensatorii, iar cei care au o vechime mai mare de 20 de ani vor avea 10 salarii de încadrare compensatorii”, a spus Directorul ITM Bihor, Marius Rotar.

Închiderea operaţională a SC Zahărul SA Oradea a fost luată de patronii germani ai companiei Pfeifer&Langen, deoarece fabrica nu a putut demonstra că este ”competitivă şi profitabilă”, aceasta raportând în 2016 pierderi de aproape 30 de milioane de lei. Fabrica din Oradea se ocupa cu producţia de zahăr din sfeclă, prelucrarea prin rafinare a zahărului brut din trestie de zahăr şi comercializarea zahărului sub brandul ”Diamant”.
 

Sursă: Mediafax
sati