Antena 3 Economic Companii O mare companie din Energie riscă să se închidă. Gigantul de stat are 13.000 de angajaţi

O mare companie din Energie riscă să se închidă. Gigantul de stat are 13.000 de angajaţi

de M.V    |    13 Feb 2020   •   13:21
O mare companie din Energie riscă să se închidă. Gigantul de stat are 13.000 de angajaţi
Sursa foto: Foto: Pixabay

Complexul Energetic Oltenia (CEO), care deține aproximativ 13.000 de angajaţi, riscă să se închidă dacă nu va urma pas cu pas planul de restructurare la care s-a angajat pentru a putea primi ajutorul de salvare din partea statului, a declarat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Ministerul Finanţelor a trimis deja inspecţia financiară în control la companie pentru a vedea ce s-a întâmplat cu fondurile acestei companii, scrie adevarul.ro.

"Ajutoarele de stat sunt de salvare, pentru a nu închide acele companii, care ştiţi foarte bine că au fost căpuşate în ultimii ani şi le ajutăm să se restructureze. Cred că vă referiţi la CEO. Ajutoarele de salvare vin cu un plan de restructurare, altfel nu se pot da şi este o notificare trimisă Comisiei Europene. Dacă Comisia este de acord, (acest ajutor - n.r.) se dă, dar în anumite condiţii şi, dacă nu se face restructurare, acele companii chiar nu vor merge mai departe. Deci sunt legate de o restructurare, ceea ce înseamnă retehnologizare şi, bineînţeles, o reducere de emisii", a precizat ministrul.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close