Antena 3 CNN Economic Companii Obama oferă 2 miliarde dolari pentru energie solară

Obama oferă 2 miliarde dolari pentru energie solară

Obama oferă 2 miliarde dolari pentru energie solară
05 Iul 2010   •   20:16

 


Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat că acordă aproape două miliarde de dolari pentru două companii energetice solare ce au acceptat să construiască noi centrale în SUA, creând astfel mii de locuri de muncă.

 

"Vom continua să depunem eforturi pentru a progresa în redresarea. Şi vom cotinua să concurăm agresiv pentru a ne asigura că locurile de muncă şi industriile viitorului prin rădăcină aici, în  America", declara liderul american.

Una din companii, Abengoa Solar, a acceptat să construiască una din cele mai mari centrale eoliene din lume, in Arizona, care va crea 1600 de locuri de muncă. Când va fi finalizată, centrala va oferi energie pentru 70.000 de case.

Cea de-a doua companie, Abound Solar Manufacturing, construieşte două centrale- în Colorado şi în Indiana.

Aceste proiecte vor crea peste 2000 de locuri de muncă  în construcţii şi peste 1.500 slujbe permanente, deoarece fabricile produc milioane de panouri solare în fiecare an.

Anunţul a venit pe fondul raportului guvernului că şomajul din SUA a căzut la 9,5 procente luna trecută, peste 500.000 de persoane găsindu-şi un loc de muncă.

Departamentul Muncii a raportat o pierdere netă de 125.000 de locuri de muncă.

 

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: energie solara Barack Obama
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close