Antena 3 CNN Economic Companii ONU, apel la state să impoziteze mai mult companiile de petrol și gaze: "Este imoral să facă profituri record!"

ONU, apel la state să impoziteze mai mult companiile de petrol și gaze: "Este imoral să facă profituri record!"

Unul dintre cei mai importanți oameni de pe planetă trimite statele lumii să ia bani de la companiile din energie. Secretarul General al ONU a lansat un apel către guvernele lumii prin care a cerut să fie impozitate mai mult companiile de petrol şi gaze.

ONU, apel la state să impoziteze mai mult companiile de petrol și gaze: "Este imoral să facă profituri record!"
de Mia Lungu    |    05 Aug 2022   •   12:14

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, susţine că firmele respective au făcut profituri uriaşe anul acesta şi trebuie să contribuie la eforturile globale de ajutorare a celor vulnerabili. Altfel, spune el, oamenii vor sărăci în continuare, în timp ce investitorii se vor îmbogăţi şi mai mult.

"Este imoral pentru companiile de petrol și gaze să obțină profituri record din această criză energetică, pe spatele celor mai săraci oameni și comunități, cu un cost masiv pentru climă. Profiturile combinate ale celor mai mari companii energetice în primul trimestru al acestui an se apropie de 100 de miliarde de dolari.

Îndemn toate guvernele să impoziteze aceste profituri excesive și să folosească fondurile pentru a sprijini cei mai vulnerabili oameni în aceste vremuri dificile. Și îndemn oamenii de pretutindeni să trimită un mesaj clar industriei de combustibili fosili și finanțatorilor lor: această lăcomie grotescă îi pedepsește pe cei mai săraci și mai vulnerabili oameni, în timp ce distruge singura noastră casă comună, planeta.", a declarat Antonio Guterres.

×
Subiecte în articol: impozit companii petrol gaze
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close