Antena 3 CNN Economic Companii Opel ar putea să scape de mâna ruşilor

Opel ar putea să scape de mâna ruşilor

Opel ar putea să scape de mâna ruşilor
Sursa foto: opel
01 Iul 2009   •   08:55

Eforturile de a salva două din cele mai mari companii auto europene au luat o întorsătură ce ar putea duce la schimbarea proprietarului pentru Opel şi Porsche.
Financial Times scrie că firma belgiană RHJ International, fost participant la licitaţia pentru Opel, este din nou în cărţi să preia societatea germană în pofida grupului canadiano - austriac Magna International.
În plus, Qatar a făcut o ofertă familiilor Porsche şi Piech, care controlează Porsche SE, pentru a ajuta societatea să reducă o parte din datoria sa imensă.
Porsche şi Volkswagen au avut discuţii pentru a crea un grup auto "integrat", după ce datoria de 9 miliarde de dolari a lui Porsche a dus la abandonarea planurilor de a prelua VW. Cu toate acestea, discuţiile s-au oprit după ce şeful Porsche, Wendelin Wiedeking, a primit investiţii de la fonduri din Qatar.

FT relatează că General Motors este aproape de a crea un acord cu RHJ pentru o cotă din Opel. Confom aprecierilor RHJ a mărit oferta iniţială. În plus aceasta este mai atentă la problema şomajului din Germania, stat care oferă 2,1 miliarde dolari pentru a ţine compania în viaţă.
Un alt punct sensibil în negocierile cu Magna este accesul la tehnologia globală a producătorului din Detroit, pe care Magna doreşte să o stăpânească în numele partenerilor ruşi. Magna s-a aliat cu GAZ şi Sberbank pentru a câştiga licitaţia pentru Opel.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close