Antena 3 CNN Economic Companii Ovidiu Silaghi: CFR Marfă se privatizează până în decembrie

Ovidiu Silaghi: CFR Marfă se privatizează până în decembrie

Ovidiu Silaghi: CFR Marfă se privatizează până în decembrie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Aug 2012   •   20:25

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii îşi asumă privatizarea CFR Marfă până în decembrie 2012, a declarat, miercuri, ministrul Ovidiu Silaghi, la finalul întrevederii cu reprezentanţii misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.

Potrivit Ministerului Transporturilor, în cadrul întâlnirii s-au analizat stadiul privatizării CFR Marfă şi vânzarea unui pachet minoritar al companiei TAROM SA, informează Agerpres.

În ce priveşte CFR Marfă, discuţiile s-au axat pe marginea etapelor aferente procesului de privatizare pentru obţinerea celui mai bun preţ pe piaţă.

Ovidiu Silaghi a declarat că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii îşi asumă privatizarea CFR Marfă până în decembrie 2012, subliniind că şi în cazul celui mai pesimist scenariu acest deziderat va fi atins.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a fost cel al introducerii managementului privat în companiile de stat.

La nivelul ministerului a fost luată decizia de a extinde introducerea managementul privat de la cele doar două companii (CFR SA şi CFR Călători) vizate iniţial, la alte opt societăţi, a căror cifra de afaceri depăşeşte 7,3 milioane euro.

Totodată, există în derulare contracte de asistenţă pentru selectarea managerilor şi membrilor consiliilor de administraţie pentru companiile selectate să beneficieze de management privat.

Au fost, de asemenea, punctate măsurile de reorientare a companiilor către piaţă, reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor, implementarea acestora vizând cu precădere CFR SA.



×
Subiecte în articol: cfr marfa privatizare Ovidiu Silaghi FMI
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close