Antena 3 CNN Economic Companii (P) Concurenţă directă pentru Google: Himbi Market, primul market românesc pentru Android, oferă premii de 1.000 de euro pentru dezvoltatorii români

(P) Concurenţă directă pentru Google: Himbi Market, primul market românesc pentru Android, oferă premii de 1.000 de euro pentru dezvoltatorii români

(P) Concurenţă directă pentru Google: Himbi Market, primul market românesc pentru Android, oferă premii de 1.000 de euro pentru dezvoltatorii români
09 Dec 2013   •   12:45

Innovative Software a lansat HimbiMarket, un market de aplicaţii pentru smartphonurile şi tabletele dotate cu sistem de operare Android.

Aproximativ 70% dintre smartphone-urile vândute la nivel mondial utilizează sistemul Android, principalul market de aplicaţii fiind Market Play de la Google.

Însă Google nu permite dezvoltatorilor din România să publice aplicaţii cu plată întrucât ţara noastră nu este printre statele agreate. Românii pot să plătească pentru aplicaţii dar nu pot să încaseze bani dacă dezvoltă aplicaţii.

Acest neajuns este rezolvat de HimbiMarket.

Prin intermediul HimbiMarket dezvoltatorii din România vor avea pentru prima data posibilitatea de a lansa aplicaţii Android cu plată. Utilizatorii pot plăti prin sms sau card iar dezvoltatorii pot opta să ceară o taxă anuală pentru utilizarea aplicaţiei.

HimbiMarket vine de asemenea cu o aplicaţie foarte interesantă denumită SafeTalk, o aplicaţie care permite pentru prima oară comunicare text encriptată între telefoane mobile. Această aplicaţie permite practic securizarea mesajelor transmise prin encriptare pe baza unei parole care este generată unic pentru fiecare pereche de telefoane care are instalată aplicaţia SafeTalk.



Innovative Software a lansat şi un concurs pentru dezvoltatorii români de aplicaţii pentru Android, care postează aplicaţii (cu plata sau gratuite) în platforma HimbiMarket.com.

Valoarea premiilor este de 1.000 de euro iar perioada în care dezvoltatorii pot trimite aplicaţii este 1 decembrie 2013 - 30 ianuarie 2014. Mai multe detalii despre concurs găsiţi pe siteul oficial, la secţiunea concurs http://www.himbimarket.com/concurs





×
Subiecte în articol: Google Android
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close