Antena 3 CNN Economic Companii Până la 1 mai, General Motors va renunţa la 10.000 de posturi administrative

Până la 1 mai, General Motors va renunţa la 10.000 de posturi administrative

Până la 1 mai, General Motors va renunţa la 10.000 de posturi administrative
Sursa foto: gm
10 Feb 2009   •   16:24

Constructorul american de automobile General Motors (GM) a anunţat, marţi, că renunţă, în acest an, la 10.000 de posturi administrative, anunţă AFP. Măsura face parte din planul de restructurare pe care compania trebuie să-l prezinte autorităţilor de la Washington pentru a primi un ajutor de câteva miliarde de dolari din partea statului.
"GM a pus în aplicare măsura de disponibilizare din cadrul planului de restructurare prezentat Congresului american la sfârşitul anului trecut" au explicat reprezentanţii companiei într-un comunicat.
Cele 10.000 de disponibilizări vor fi făcute la nivel mondial şi vor "depinde de condiţiile pieţei", au mai spus reprezentanţii GM. Aceştia au mai menţionat că în SUA urmează să fie concediate 3.400 de persoane din totalul de 29.500.
Cele 10.000 de persoane vor fi concediate până la 1 mai 2009, a mai anunţat constructorul american.
În decembrie GM a prezentat Congresului american un plan prin care se anagaja să-şi reducă efectivele de angajaţi. Una dintre condiţiile pe care GM trebuie să le îndeplinească pentru a primi ajutorul de 13,4 miliarde dolari, este să dovedească, pana la 31 martie, că poate deveni viabilă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors concedieri
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close