Antena 3 CNN Economic Companii Pericolul la care Google te expune. Sute de persoane au dat compania în judecată

Pericolul la care Google te expune. Sute de persoane au dat compania în judecată

Pericolul la care Google te expune. Sute de persoane au dat compania în judecată
03 Feb 2013   •   16:27

Mai bine de 100 de persoane din Marea Britanie au dat în judecată compania americană de internet Google, pe motiv că aceasta le monitorizează în secret computerele și telefoanele mobile, scrie dailymail.co.uk

Utilizatorii produselor Apple cer despăgubiri a căror valoare nu a fost făcută publică, deoarece se pare că Google le-ar fi spionat telefoanele și computerele pentru a le afla datele personale.

Unii dintre aceștia susțin chiar că au fost hărțuiți, fiind bombardați cu apeluri și email-uri conţinând reclame la diverse mărci de haine, publicaţii, bănci etc. ce se regăseau pe site-urile accesate de ei de pe iPhone, iPad sau laptop. 

Potrivit acestora, este posibil ca 10 milioane de persoane să fie victime ale companiei.

Marc Bradshaw, unul dintre reclamanţi, spune că a verificat instrucţiunile de pe site-ul Google pentru a împiedica compania să-i colecteze date de pe iPhone. "Mi-am dat seama că Google modificase setările de confidenţialitate", a spus Bradshaw, expert IT. "Au încercat să spună că a fost o eroare de programare. Dar nu a fost un accident", a completat el.

Anterior, Google a dat asigurări că nu va colecta date de la utilizatorii browser-ului Safari.

Compania este acuzată că a colectat date despre site-urile pe care utilizatorii le-au accesat, pentru a le trimite ulterior reclame. Cei afectați sunt utilizatorii de computere Apple, iPhone şi iPad care au folosit internetul în perioada septembrie 2011 - februarie 2012, dar şi pe cei care au folosit browser-ul Safari în aceeaşi perioadă.

Google refuză să facă comentarii în legătură cu acest proces.

×
Subiecte în articol: Google Marea Britanie iphone ipod
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close