Antena 3 CNN Economic Companii Peste 2.500 de angajaţi ai CFR Marfă vor fi concediaţi în 2014

Peste 2.500 de angajaţi ai CFR Marfă vor fi concediaţi în 2014

Peste 2.500 de angajaţi ai CFR Marfă vor fi concediaţi în 2014
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Noi 2013   •   18:22

CFR Marfă va renunţa la 2.500 de angajaţi în 2014. Potrivit proiectului de buget de venituri şi cheltuieli pentru 2014, în cadrul companiei vor mai rămâne 6.376 de salariaţi. Proiectul prevede şi cheltuieli cu plăţi compensatorii aferente disponibilizărilor de 16,8 milioane lei, informează Mediafax.

CFR Marfă estimează că va avea, la finele acestui an, 8.876 de salariaţi.

Proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2014 a fost publicat miercuri de Ministerul Transporturilor, proprietarul CFR Marfă. Data limită pentru primirea de propuneri sau observaţii a fost stabilită la 1 decembrie.

Guvernul şi FMI au decis ca CFR Marfă să fie restructurată "agresiv", prin reducerea costurilor de personal, vânzarea vagoanelor învechite ca fier vechi şi oprirea de livrări către clienţii care au acumulat datorii faţă de companie.

Scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană arată că, în cazul CFR Marfă, a fost stabilită o nouă ţintă trimestrială de arierate, care să ajungă la zero datorii, excluzând dobânzile şi penalităţile pentru arieratele existente.

"În pofida eforturilor noastre, privatizarea CFR Marfă nu a fost finalizată înainte de expirarea termenului stabilit în hotărârea de guvern, iar compania continuă să acumuleze arierate, suferind şi o pierdere din exploatare în primele nouă luni ale anului. Pentru a asigura viabilitatea CFR Marfă, intenţionăm să restructurăm agresiv compania şi să continuăm procesul de privatizare", se arată în document.

În scrisoare, privatizarea CFR Marfă este estimată să fie finalizată în luna mai 2015.×
Subiecte în articol: cfr marfa proiect de buget FMI
Parteneri
Horoscop 21 martie 2023. Zodiile care dau lovitura!
x close