Antena 3 CNN Economic Companii Petrom cere banii înapoi angajaţilor care şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă

Petrom cere banii înapoi angajaţilor care şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă

Petrom cere banii înapoi angajaţilor care şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă
Sursa foto: document petrom
23 Feb 2009   •   19:09

Salariaţii Petrom care şi-au câştigat drepturile salariale în instanţă stau cu sufletul la gură de teamă să nu fie daţi afară. Direcţiunea şi sindicatul le-au cerut înapoi banii câştigaţi. În caz contrar, spun şefii într-un document trimis tuturor angajaţilor, va fi afectată siguranţa locurilor de muncă şi a salariilor. Oamenii sunt extrem de speriaţi şi încearcă să găsească o soluţie.
Documentele trimise, săptămâna trecută, de Petrom angajaţilor săi au stârnit discuţii aprinse pe internet. Zeci de comentarii făcute de foşti şi actuali salariaţi au apărut pe bloguri.
"Sunt unul din cei 33.000 de angajaţi ai Petrom care a primit, astăzi, lângă fluturaşul de salariu, o scrisoare de la managementul companiei şi sindicate. (...) Suntem avertizaţi că în cazul în care am dat Petrom în judecată şi ne-am cerut "abuziv" drepturile salariale de care am fost privaţi începând cu 2006, ar fi bine să dăm banii înapoi dacă vrem să ne fie bine." este mesajul pe care îl trimite un angajat Petrom, citat de www.zoso.ro.
"Soţia lucrează in Petrom, iar alaltăieri a venit de la serviciu şi mi-a arătat fiţuica aia. (...) În acest caz de şantaj ordinar, instituţiile abilitate trebuiau să se autosesizeze. Este incredibil, strigător la cer, inadmisibil ceea ce se petrece cu noi, românii!"
"Măi fraţilor, îşi bat joc de noi! Să-şi bată, Bunul D-zeu, joc de ei cum pot să ne dea o asemenea scrisoare. Eu şi colegii mei ne vom prezenta, azi, la un avocat şi îi chemăm în judecată pentru că ne-au stresat de ne-au îmbolnăvit să depunem banii şi să ne retragem acţiunile de la Tribunal."
Compania le-a pus la dispoziţie salariaţilor un număr de telefon de unde ar putea afla ce au de făcut. Dar de fapt la acel număr nu ţi se dau niciun fel de detalii.
În documentele trimise tuturor angajaţilor, Petrom spune că: "Această situaţie (...) ar putea avea un impact nefavorabil asupra siguranţei locului de muncă şi a viitoarelor modalităţi de recompensare a angajaţilor." (2) "Am ataşat Anexa 1 care vă prezintă paşii pe care ar trebui să îi urmaţi pentru a returna banii şi Anexa 2 care vă prezintă paşii pe care ar trebui să-i urmaţi pentru a vă retrage dintr-un proces aflat în curs de judecată."
Scrisoarea este semnată, în primul rând, de directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, dar şi de Liviu Luca, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere Petrom, cel care ar fi trebuit să apere drepturile salariaţilor.
Petrom are în jur de 10.000 de procese pe litigii de muncă intentate de foşti sau actuali angajaţi. Compania a avut în 2008 provizioane de 450 milioane de lei pentru a acoperi sumele câştigate.
Antena3

×
Subiecte în articol: Petrom bani angajati
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close