Antena 3 CNN Economic Companii Peugeot desființează 8.000 de posturi şi închide o fabrică din Franţa

Peugeot desființează 8.000 de posturi şi închide o fabrică din Franţa

Peugeot desființează 8.000 de posturi şi închide o fabrică din Franţa
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
12 Iul 2012   •   11:07
PSA Peugeot Citroën, cel mai mare constructor auto francez, a anunţat joi restructurare a 8.000 de locuri de muncă şi oprirea producţiei la uzina de la Aulnay-sous-Bois, în apropiere de Paris, informează AFP.
 
Peugeot a precizat că uzina de la Aulnay, unde lucrează 3.000 de angajaţi, îşi va opri producţia începând din 2014, urmând ca unui număr de 1.500 de salariaţi să li se ofere alte poziţii în interiorul grupului. 
 
De asemenea, la uzina de la Rennes, vestul Franţei, vor fi eliminate 1.400 din cele 5.600 de locuri de muncă din cauza scăderii cererii pentru automobilele mari. Alte 3.600 de locuri de muncă vor fi restructurate la toate uzinele din Franţa. 
 
'Sunt pe deplin conştient de seriozitatea anunţurilor de astăzi', a declarat directorul general PSA Peugeot Citroën, Philippe Varin. 'Gravitatea şi persistenţa crizei care afectează operaţiunile noastre din Europa au făcut indispensabil acest proiect de reorganizare, pentru a putea alinia capacităţile de producţie cu tendinţele de pe piaţă', a adăugat Philippe Varin. 
 
Peugeot a mai anunţat că în primul semestru al acestui an a înregistrat pierderi operaţionale de aproximativ 700 milioane de euro. Grupul mizează în prezent pe o contracţie de 8% a pieţei europene în 2012, faţă de un declin de 5% cât estima anterior. 
 
La finele anului trecut Peugeot avea aproximativ 100.000 de angajaţi în Franţa şi 210.000 de angajaţi la nivel mondial.

 

×
Subiecte în articol: peugeot fabrica posturi
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close