Antena 3 CNN Economic Companii Ponta: Diaconescu nu dispune de banii pentru Oltchim. Nu a dat nicio dovadă până acum

Ponta: Diaconescu nu dispune de banii pentru Oltchim. Nu a dat nicio dovadă până acum

Ponta: Diaconescu nu dispune de banii pentru Oltchim. Nu a dat nicio dovadă până acum
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Sep 2012   •   22:16

Informaţia conform căreia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, prezentată joi dintr-un document, este falsă, iar acesta nu a depus până în prezent vreo dovadă că are banii pentru Oltchim, susţine premierul Victor Ponta.

"Este o informaţie falsă. Nu a depus dovada că are banii. Nu este adevărat, nu există", a spus Ponta, la RTV.
   
Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) sau EximBank au transmis presei un document confindenţial care arată că o firmă olandeză garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, iar prin această acţiune cele două instituţii vor să îl discrediteze pe patronul OTV, susţine avocatul Daniel Fenechiu.
   
"Astăzi (joi - n.r.), OPSPI şi Eximbank au primit un document confidenţial, care până la urmă a ajuns în presă. Este un fapt grav şi este a doua oară când se întâmplă. În opinia lui Dan Diaconescu, transmiterea către presă a acestui document denotă tendinţa evidentă că statul vrea să blocheze tranzacţia privind Oltchim şi să arunce în derizoriu acţiunile lui Dan Diaconescu", a declarat joi avocatul Daniel Fenechiu, unul dintre reprezentanţii legali ai patronului OTV.
   
Presă a relatat joi, citând un document oficial, că firma Gliding din Amsterdam garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro într-un cont din Olanda al băncii HSBC.
   
"Dezvăluirea către presă a documentelor confidenţiale denotă clar că se doreşte politizarea aestor negocieri", a mai spus Fenechiu.
   
Diaconescu a câştigat vineri licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.
   

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close