Antena 3 CNN Economic Companii Ponta: Singura şansă reală de restructurare a CFR este de a lucra în strânsă legătură cu BERD

Ponta: Singura şansă reală de restructurare a CFR este de a lucra în strânsă legătură cu BERD

Ponta: Singura şansă reală de restructurare a CFR este de a lucra în strânsă legătură cu BERD
de S.T.    |    17 Iun 2013   •   21:20

Singura şansă reală de restructurare şi modernizare a companiei CFR este de a lucra împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), folosind atât creditul primit, dar mai ales expertiza din partea instituţiei, a declarat premierul Ponta, după întâlnirea cu preşedintele băncii.
   
Unul dintre principalele subiecte ale discuţiei de luni dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, aflat la Bucureşti, a fost de altfel restructurarea CFR, alături de alte proiecte, precum construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, informează Mediafax.

"Consider că singura şansă reală de restructurare şi modernizare a companiei, a CFR, este aceea de a lucra în strânsă legătură cu BERD, a folosi creditul pe care l-am primit şi mai ales expertiza privind restructurarea unei companii de asemenea dimensiuni. Este un angajament al Guvernului de a duce la bun sfârşit acest proiect esenţial pentru România, în colaborare cu BERD", a afirmat Ponta.
   
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a acordat un împrumut de 175 milioane euro companiei CFR, permiţând plata datoriilor curente.



De la începutul operaţiunilor în România, BERD a investit aproximativ 6 miliarde euro în peste 300 de proiecte din domeniile financiar, corporativ, infrastructură şi energie, mobilizând investiţii suplimentare de aproape 11 miliarde euro.

Citeşte şi:

Sindicaliştii cer oprirea privatizării CFR Marfă şi anunţă că vor picheta sediul Ministerului Transporturilor

×
Subiecte în articol: CFR BERD
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close