Antena 3 CNN Economic Companii Poşta Română derulează afaceri mari cu diverse companii de servicii medicale

Poşta Română derulează afaceri mari cu diverse companii de servicii medicale

Poşta Română derulează afaceri mari cu diverse companii de servicii medicale
Sursa foto: Foto: ghidulbacaului.ro
09 Iul 2011   •   14:50

Grija pentru starea de sănătate a angajaţilor Poştei Române a îmbolnăvit financiar colosul de stat. În ultimii ani, două companii private au oferit zecilor de mii de angajaţi de la Poştă servicii medicale. Cel puţin aşa reiese din hârtii.

Aflată în stop-cardiac financiar, Poşta Română face o transfuzie de milioane de euro în conturile unor companii private, totul pentru a asigura servicii medicale celor peste 35 de mii de angajaţi.

O astfel de entitate a fost Romar Diagnostic Center. Poşta i-a oferit fără licitaţie în decembrie 2008 un contract de 6 milioane de euro pentru următorii patru ani. Adică 13 lei plătiţi lunar pentru fiecare angajat.

Dar câţi dintre angajaţii Poştei au fost controlaţi? Aproape 70.000 din peste 700.000 de investigaţii decontate de Poştă, adică mai puţin de 10%. În plus, contractul a fost încălcat prin subcontractarea către alte centre medicale. Paguba Poştei este de peste 2 milioane de euro. În vara trecută s-a încercat renegocierea acestui contract.

Adică la a doua încercare, cu Alfa Medical Center din Ploieşti. Un contract încheiat tot fără licitaţie în iunie 2010. Valoarea? Aproape 6 milioane de euro pe următorii 5 ani. Dar şi numărul consultaţiilor a scăzut. Puţin peste 4.000 de investigaţii efective la peste 125.000 decontate, adică mai puţin de 3,5%. Una din explicaţii ar fi faptul că dacă dai cu tunul nu prea găseşti o clinică Alfa Medical. Noi cu greu am găsit-o.

Fizic nu, dar în acte poţi să-i aduci, mai ales când patronul companiei, Vasile Todosia, fost consilier judeţean în Prahova, este un apropiat al actualului director general al Poştei.

Companiile implicate au evitat să comenteze.

Şirul contractelor păguboase încheiate de Poşta Română nu se încheie aici. La Observatorul de mâine seară vedeţi cît costă întreţinerea, sau mentenanţa, Poştei Române.

×
Subiecte în articol: Posta Romana angajati
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close