Antena 3 CNN Economic Companii Preşedintele Google vinde 42% din acţiunile sale, pentru 2,5 miliarde de euro

Preşedintele Google vinde 42% din acţiunile sale, pentru 2,5 miliarde de euro

Preşedintele Google vinde 42% din acţiunile sale, pentru 2,5 miliarde de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
10 Feb 2013   •   13:15

Preşedintele executiv al Google, Eric Schmidt, vinde aproximativ 42% din acţiunile pe care le deţine la compania care operează cel mai cunoscut motor de căutare online, valoarea de piaţă a acestora depăşind 2,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.
   
Vânzarea acţiunilor face parte dintr-un plan individual al lui Schmidt de diversificare a activelor şi de obţinere de lichidităţi, potrivit unui document transmis autorităţii pentru piaţă de capital din SUA de către Google.
   
Pachetul de 3,2 milioane de titluri vizate pentru vânzare reprezintă circa 42% din totalul de 7,6 milioane de acţiuni pe care Schmidt le deţinea la companie la sfârşitul anului trecut. Acestea reprezintă 2,3% din totalul titlurilor Google şi respectiv 8,2% din drepturile de vot.
   
"Este o diversificare obişnuită a activelor, iar Eric rămâne angajat total faţă de Google", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.
   
Vânzarea acţiunilor s-ar putea desfăşura pe o perioadă de maxim un an, se arată în documentul transmis bursei.
   
Schmidt, 57 de ani, a ajutat Google să devină lider pe piaţa căutărilor online în deceniul în care a condus compania din postul de director general. În 2011, a predat funcţia de director general cofondatorului Google Larry Page.
   
Preşedintele executiv al Google s-a situat pe poziţia 138 la nivel global în topul miliardarilor publicat de Forbes în martie 2012, cu o avere de aproape şapte miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: presedinte Google actiuni pachet active document
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close