Antena 3 CNN Economic Companii Preşedintele Samsung Electronics A SUFERIT UN INFARCT

Preşedintele Samsung Electronics A SUFERIT UN INFARCT

Preşedintele Samsung Electronics A SUFERIT UN INFARCT
Sursa foto: Foto: livemint.com
11 Mai 2014   •   16:54
Preşedintele Samsung Electronics, Lee Kun Hee, sub conducerea căruia compania a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a fost operat duminică în urma unei crize cardiace şi se află în stare stabilă, transmite Bloomberg.
Lee, în vârstă de 72 de ani, a suferit un infarct noaptea trecută, a fost resuscitat şi stabilizat la Soonchunhyang University Hospital, iar ulterior a fost operat în această dimineaţă la Samsung Medical Center.
De la preluarea conducerii companiei sud-coreene în 1987, Lee a transformat-o în cea mai mare companie de tehnologie din Asia şi în cel mai mare producător de smartphone-uri, televizoare şi cipuri la nivel mondial.
În 2012, Lee l-a numit pe fiul său, Lee Jae Yong, în funcţia de vicepreşedinte, iar pe fiica sa, Lee Boo Jin, preşedinte al companiei afiliate Hotel Shilla.
Numirea fiului său în postul de vicepreşedinte a fost un pas clar către asigurarea succesiunii la conducerea Samsung Electronics, a declarat Heo Pil Seok, director general al companiei Midas International Asset Management, în Seul.
Acţiunile Samsung Electronics au crescut de 137 de ori de când Lee a devenit preşedinte, în locul tatălui său Lee Byung Chull.
Lee este al treilea fiu al lui Lee Byung Chull, dar a fost preferat de tată pentru că ceilalţi doi fii nu erau interesaţi de afaceri, potrivit biografiei acestuia, "The Lee Kun Hee Story", publicată în 2010.
În 2005, Lee Kun Hee a fost inclus în topul celor mai influenţi 100 de oameni la nivel mondial, realizat de revista Time.
Averea sa este de 11 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.
Lee conduce şi Samsung Group, care are peste 70 de companii afiliate la nivel mondial, inclusiv compania producătoare de electronice.
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close