Antena 3 Economic Companii Preţul minim de vânzare a acţiunilor Petrom, stabilit de Guvern. Vezi cât costă un titlu

Preţul minim de vânzare a acţiunilor Petrom, stabilit de Guvern. Vezi cât costă un titlu

19 Iul 2011   •   10:31
Preţul minim de vânzare a acţiunilor Petrom, stabilit de Guvern. Vezi cât costă un titlu
Sursa foto: Foto: Intact images
Preţul minim de vânzare a acţiunilor Petrom a fost stabilit de Guvern la 0,3708 lei/titlu, cu 2,6% sub ultima cotaţie de la bursă de luni. Guvernul doreşte să vândă 9,84% din acţiunile Petrom, informează Mediafax.

Acţiunile OMV Petrom au încheiat şedinţa bursieră de luni la preţul de 0,381 lei/titlu. Stabilirea unui preţ minim sub cotaţia de la BVB sugerează că gradul de subscriere nu este foarte mare

Potrivit unor surse guvernamentale, preţul minim de subscriere a fost stabilit ca media cotaţiilor de la BVB din ultimele 52 de săptămâni.

Operaţiunea prin care statul vrea să vândă 9,84% din acţiunile OMV Petrom are un preţ maxim de 0,46 lei/titlu. Preţul minim stabilit este cu peste 19% mai mic faţă cel maxim.

În cazul în care tot pachetul de acţiuni scos la vânzare va fi cumpărat la preţul maxim, statul va încasa 2,564 miliarde lei (610 milioane euro). Dacă tilurile vor fi vândute la preţul minim pachetul valorează 2,06 miliarde de lei (483 milioane euro).

Operaţiunea este intermediată de către consorţiul format din banca rusă de investiţii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital şi EFG Securities.
 ×
Subiecte în articol: Petrom actiune vanzare guvern

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close