Antena 3 CNN Economic Companii Producătorul de electrocasnice DeLonghi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj. Vor fi angajaţi 1.000 de oameni

Producătorul de electrocasnice DeLonghi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj. Vor fi angajaţi 1.000 de oameni

Producătorul de electrocasnice DeLonghi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj. Vor fi angajaţi 1.000 de oameni
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Ian 2012   •   15:52

 Producătorul italian de electrocasnice DeLonghi va cumpăra fabrica Nokia de la Cluj, informează Mediafax. Cele două companii au anunţat miercuri semnarea unui acord în acest sens.
   
"DeLonghi intenţionează să integreze facilitatea de producţie, ca parte cheie, în cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internaţională a grupului, aflat într-o perioadă de creştere accelerată. De asemenea, producătorul de electrocasnice planifică adaptarea capacităţii sale de manufactură şi diversificarea platformei sale de producţie, astfel încât să balanseze structura de producţie din Estul Îndepărtat către Europa, unde DeLonghi îşi desfăşoară deja activitatea în cadrul unei fabrici, în Italia", se arată într-un comunicat al celor două companii.
   
Tranzacţia va fi supusă aprobării Consiliului Concurenţei. Companiile estimează că tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru al anului în curs.
   
"Părţile au convenit ca termenii acordului să rămână confidenţiali", se precizează în comunicat.

DeLonghi va angaja 600 - 1.000 de persoane la fabrica de la Jucu

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, miercuri, că producătorul italian de electrocasnice DeLonghi va angaja între 600 şi 1.000 de persoane la fabrica de la Jucu, care va fi cumpărată de la Nokia.
   
"Am finalizat, miercuri, discuţia în trei, între Nokia, DeLonghi şi CJ Cluj, şi s-a încheiat acordul de preluare a halelor Nokia de la Jucu de către DeLonghi. La Jucu va fi a cincea fabrică de electrocasnice De Longhi din lume, investiţia fiind de până la 30 de milioane de euro. Compania italiană va angaja între 600 şi 1.000 de angajaţi, e important pentru disponibilizaţii de la Nokia să lucreze aici. În urma discuţiilor cu cei de la DeLonghi, ei au acceptat, în principiu, ideea de a subcontracta componente de la producători români pentru producţia lor de electrocasnice. Producţia ar putea începe în acest an", a afirmat, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat de Mediafax.
   
Nokia a anunţat, în septembrie 2011, că va opri producţia de telefoane mobile la Cluj  şi că va vinde halele de producţie, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Grupul finlandez a început producţia la Jucu, Cluj, în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.
   

×
Subiecte în articol: producator electrocasnice fabrica Jucu Cluj
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close