Antena 3 CNN Economic Companii Profitul Apple a crescut cu peste 70% în ultimul trimestru din 2010

Profitul Apple a crescut cu peste 70% în ultimul trimestru din 2010

Profitul Apple a crescut cu peste 70% în ultimul trimestru din 2010
Sursa foto: Foto: logoshistory.blogspot.com
19 Ian 2011   •   12:09

Ultimele trei luni ale anului trecut au fost benefice pentru Apple. Profitul net al companiei a crescut de aproape două ori, la 6 miliarde de dolari. Succesul Apple se datorează vânzărilor uriaşe de iPhone şi iPad din perioada sărbătorilor de iarnă, informează Mediafax.

Veniturile nete din vânzări au urcat cu 70,5%, la 26,74 miliarde de dolari, de la 15,68 miliarde de dolari în perioada similară a anului anterior. Acţiunile Apple au urcat cu aproape 4% la bursa de la New York, recuperând în acest fel pierderile suferite după anunţul că directorul general Steve Jobs a intrat în concediu medical pe termen nelimitat.

În ultimele trei luni ale anului trecut, Apple a vândut 16,2 milioane de iPhone-uri, în urcare cu 86% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului anterior. În plus, compania a vândut 7,33 milioane de iPad-uri, în timp ce vânzările de computer Mac au urcat cu 23%, la 4,1 milioane de unităţi.

Investitorii au dat demonstrat tot mai multă încredere în echipa de management formată de Steve Jobs la Apple. problemele şefului Apple nu au fost discutate în conferinţa cu analiştii susţinută de Apple după anunţarea rezultatelor.

În urmă cu două zile, consiliul de administraţie al Apple a anunţat că Steve Jobs va intra în concediu medical. Jobs a publicat şi o declaraţie de presă, în care a precizat că “va fi în continuare CEO şi se va implica în decizii strategice pentru companie”. Tim Cook (Chief Operating Officer) a preluat conducerea companiei.

×
Subiecte în articol: iphone profit
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close