Antena 3 CNN Economic Companii Profitul net al BMW, în scădere de 2,7 ori în trimestrul al treilea

Profitul net al BMW, în scădere de 2,7 ori în trimestrul al treilea

Profitul net al BMW, în scădere de 2,7 ori în trimestrul al treilea
04 Noi 2008   •   13:33

Profitul net al BMW a scăzut de 2,7 ori în trimestrul al treilea, la 298 milioane euro, ca urmare a scăderii cererii de pe piaţa auto. În perioada ianuarie-septembrie, profitul net al BMW a scăzut cu 40%, de la 2,1 miliarde euro la 1,3 miliarde euro, deşi scăderea aferentă primului semestru era de numai 26%. Veniturile companiei au scăzut, între iulie şi septembrie, cu 8,6%, la 12,5 miliarde euro, dar au stagnat la nouă luni, la 40,4 miliarde euro.
Rezultatul a fost influenţat de scăderea vânzărilor de automobile cu 4,2% în trimestrul al treilea, la puţin peste 349.000 de unităţi, diminuând creşterea numărului de vehicule livrate în primele nouă luni la 1,7%, respectiv 1.113.972 de maşini. În perioada ianuarie-iunie, vânzările BMW erau în creştere cu mai mult de 4 procente.
"Performanţa BMW în trimestrul trei a fost influenţată semnificativ de problemele din economie, în urma crizei financiare. Reticenţa consumatorilor şi costurile ridicate de finanţare au avut un impact negativ substanţial asupra profitului companiei", se arată în raportul financiar trimestrial al grupului german, citat de Mediafax. BMW priveşte cu pesimism spre anul viitor.
"Climatul economic continuă să se întunece. Perspectivele economiei globale s-au deteriorat considerabil în cursul anului 2008. Criza va continua pentru o bună parte a anului viitor şi va inhiba puternic creşterea economică", precizează raportul.
Totuşi, compania anticipează că va începe să recupereze aceste scăderi din 2010, dacă piaţa auto în ansambul va reveni în urcare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BMW criza economica
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close