Antena 3 CNN Economic Companii Proprietara L'Oreal a dat cadouri de un miliard euro. Fiica o califică iresponsabilă şi a dat-o în judecată

Proprietara L'Oreal a dat cadouri de un miliard euro. Fiica o califică iresponsabilă şi a dat-o în judecată

Proprietara L'Oreal a dat cadouri de un miliard euro. Fiica o califică iresponsabilă şi a dat-o în judecată
Sursa foto: Liliane Bettencourt
03 Dec 2009   •   16:26

Un judecător francez va examina dacă moştenitoarea averii L'Oreal , cea mai bogată femeie din Europa, ar trebui să îi fie interzis să îşi managerieze propriile afaceri, după ce a împărţit cadouri de aproape 1,5 miliarde dolari unui prieten.
Liliane Bettencourt, 87 de ani, susţine că era în deplinătatea facultăţilor mintale când a oferit maşini, opere de artă, asigurări de viaţă fotografului Francois-Marie Banier, 62 de ani, dar fiica sa nu este de acord şi a adus obiecţiile sale în faţa instanţei.
Avocatul Olivier Metzner, care o reprezintă pe fiică, a declarat că a lansat procedurile civile pentru a o declara pe Bettencourt iresponsabilă şi plasată sub autoritatea unui tutore.
Acţiunea este suplimentară unui dosar penal lansat de fiică, Francoise Bettencourt-Meyers, contra lui Banier, pe care îl acuză că a profitat de o bătrână şi a escrocat-o de mari sume de bani.
Banier, un cunoscut al lumii mondene a modei din Paris de patru decenii, este prieten cu Bettencourt din anii 80, dar cadourile datează doar din 2002 până în prezent.
Într-un interviu de acum un an, moştenitoarea L'Oreal a negat că Banier ar fi profitat de ea şi l-a prezentat ca fiind un prieten drag care a introdus-o în cercuri artistice interesante.
Bettencourt a mai subliniat că valoarea cadourilor către Banier, estimate de anchetatori la un miliarde de euro, nu este aşa mare, comparativ cu averea sa totală. Ea deţine cele mai multe acţiuni ale gigantului cosmetic L'Oreal, fondat de tatăl său. Averea sa este estimată de Forbes la 13,4 miliarde dolari, fiind cea mai bogată femeie din Europa şi pe locul 21 în lume.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cadouri
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close