Antena 3 Economic Companii Protest la Petromidia. Angajaţii reclamă nerespectarea contractului colectiv de muncă

Protest la Petromidia. Angajaţii reclamă nerespectarea contractului colectiv de muncă

14 Ian 2013   •   14:57
Protest la Petromidia. Angajaţii reclamă nerespectarea contractului colectiv de muncă Foto: Antena 3

Aproximativ 100 de salariaţi ai grupului Rompetrol care fac parte din Sindicatul Lucrătorilor de pe platforma industrială Midia Năvodari  protestează, luni după-amiază, în faţa societăţii. Oamenii reclamă nerespectarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură, dar şi discriminări între sindicate, relatează Mediafax.

Liderii de sindicat acuză că se fac discriminări între sindicatele din Petromidia şi că cei aproximativ 500 de membri ai Sindicatului Lucrătorilor de pe platforma industrială Midia Năvodari nu sunt informaţi asupra deciziilor luate de conducere împreună cu sindicatul reprezentativ, Petrochimistul, care are în componenţă aproximativ 80 la sută dintre angajaţi.

În plus, protestatarii sunt nemulţumiţi că liderii sindicatului Petrochimistul au negociat la sfârşitul săptămânii trecute cu conducerea Rompetrol o primă de vacanţă de 2.000 de lei, în loc de 3.500, aşa cum a fost în 2011.

Angajaţii grupului Rompetrol vor protesta în fiecare zi, până în 19 ianuarie, între orele 13.30 şi 14.30.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close