Antena 3 CNN Economic Companii RADET nu mai are bani. Primăria îi preia parţial creditele la BEI şi BDCE

RADET nu mai are bani. Primăria îi preia parţial creditele la BEI şi BDCE

RADET nu mai are bani. Primăria îi preia parţial creditele la BEI şi BDCE
Sursa foto: radet
14 Apr 2010   •   17:38

Creditele contractate de Regia Autonomă pentru Distribuţia Energiei Termice, în 1997-1998, pentru reabilitarea sistemului de termoficare în Bucureşti, ce valorează 45 milioane euro, vor fi restituite parţial de către Primăria Capitalei, pentru că regia nu are bani de rambursare, scrie Mediafax.

Transferul obligaţiei de rambursare s-a hotărât în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin intermediul unui proiect de lege.

"Este vorba de credite angajate în anii 1997-1998, pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de termoficare din municipiul Bucureşti. Creditele au fost integral utilizate, iar restituirea creditelor s-a făcut parţial până în acest moment din bugetul RADET. RADET nu are în acest moment capacitatea de rambursare şi primăria preia obligaţia de rambursare. Se modifică practic plătitorul contului de credit", a declarat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, în şedinţa de guvern.

Modificarea a fost adusă la cunoştinţă opiniei publice după ce şeful Guvernului i-a reproşat ministrului de Finanţe, iniţiatorul actului normativ, că proiectul de lege are un tilu mult prea lung.

"Nu o să citesc eu tot titlul, domnule ministru, că dacă citiţi tot titlul, trece jumătate din şedinţa de guvern. Aseară am stat şi am tot citit...", i-a spus premierul lui Vlădescu. Ministrul de Finanţe i-a răspuns că, "în ciuda titlului lung", este un proiect de lege de maximă importanţă, care ratifică două amendamente cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: RADET credite
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close